RIJEKA – Prezentacijom sportova obilježen Hrvatski olimpijski dan

11. rujna 2018. | Kategorija: Sport

Hrvatski-olimpijski-dan-8RIJEKA – Petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz tridesetak sportskih klubova na Korzu je proslavilo Hrvatski olimpijski dan.

Članovi riječkih sportskih klubova okupili su se kako bi predstavili vlastiti sport, podigli Olimpijsku zastavu, svima pobudili želju za sportskom rekreacijom te dali konkretne informacije i savjete o upisima u klubove čak petnaestak sportova. U sklopu programa demonstrirani su atletika, boćanje, gimnastika, judo, karate, kendo, kickboxing, košarka, odbojka, rukomet, teakwondo, tenis i veslanje, a na štandovima se moglo saznati i o plivanju, sinkroniziranom plivanju, ronilaštvu, skokovima u vodu, vaterpolu, streličarstvu, sportu za osobe s invaliditetom te programu za djecu Sportska početnica.
U sklopu HOD-a, na postamentima na Korzu postavljena je izložba sportskih fotografija snimljenih na brojnim sportskim događajima u Rijeci, a u želji da djeci i njihovim roditeljima omogući da lakše izaberu sport u koji se žele uključiti, napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove. Vodič je izašao kao podlistak u današnjem broju Novog lista, a bit će dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, organizatora Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci.

Proslava Hrvatskog olimpijskog dana održana je uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a na današnji se datum obilježava od 2007. godine povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Cilj HOD-a je potaknuti građane svih dobnih skupina, posebice djecu i mlade, na aktivno bavljenje sportom, promicati olimpijska načela, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.