RIJEKA – Preregulacija prometa u središtu Rijeke u novogodišnjoj noći

30. prosinca 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

trafic auti gužva prometRIJEKA – Povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu, zbog sigurnosti građana, zatvorit će se promet u užem gradskom središtu.

U utorak, 31. prosinca 2019. godine, od 22.00 sata, pa do srijede, 1. siječnja 2020. godine, do 05.00 sati, bit će zabranjen promet motornim vozilima u dijelu Krešimirove ulice (od križanja sa Ulicom A. Manzzonia prema centru), ulicom Riva, dijelu Ulice I. Zajca (do križanja sa Veslarskom ulicom), Adamićevom te Zadarskom i Splitskom ulicom.

U navedenom periodu zabranit će se prometovanje unutar zone zabrane prometa za sva vozila, osim za interventna vozila i vozila javnog gradskog i prigradskog prijevoza koja prometuju ulicom Riva u smjeru zapad – istok.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji prometuju Adamićevom ulicom u smjeru istok – zapad propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia).

Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.

TAXI vozilima koja dolaze iz smjera Krešimirove ulice omogućit će se pristup do stajališta na Trgu Žabica smjerom Manzonijeva ulica – Fiorello la Guardia – Ciottina ulica – Trpimirova ulica – Trg Žabica. Taxi vozila koja dolaze iz smjera istoka moći će voziti do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca pa prema istoku. Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor.

Vozila koja dolaze Krešimirovom ulicom i kreću se u pravcu istoka bit će preusmjerena u Manzzonijevu ulicu, osim korisnika autobusnog kolodvora na Žabici.

Iz Ciottine ulice bit će dozvoljeno skretanje u lijevo i desno, odnosno prema Ulici Erazma Barčića i Jadranskom trgu.

Vozila koja se kreću iz pravca istoka prema zapadu, a prolaze Jelačićevim trgom preusmjerit će se u Veslarsku te nastavno u Ulicu I. Zajca odnosno Cindrićevu ili Ribarsku (zabrana prometa duž Ulice Lj. Adamića osim interventnim vozilima).

Navodimo i kako će uslijed pojačanih mjera sigurnosti na državnoj razini, biti postavljeni autobusi u svrhu blokada na lokacijama: raskrižje ulice Ivana Zajca ispred semafora  na  raskrižju sa Veslarskom ulicom, raskrižje Adamićeva – Zadarska, raskrižje Scarpina – Veslarska te ulica Riva ispred semafora kod kolodvora Žabica.

Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

Privremena regulacija prometa tijekom proslave Nove godine u središtu grada provest će se sukladno idejnom rješenju Rijeka prometa, uz suglasnost Hrvatskih cesta u Rijeci i rješenje Policijske uprave primorsko-goranske, navodi Gordana Brkić Žagar iz Ureda Grada Rijeke.