RIJEKA PREKO LOKOMOTIVE PREMA NASLOVU PRVAKA

4. ožujka 2017. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 2:1 u utakmici 23. kola MAXtv Prve lige. Izabranici Matjaža Keka drugi put u četiri utakmice drugog dijela sezone do slavlja su došli preokretom.
Igrala se 57. minute utakmice. Ristovski je još jednom pobjegao po desnom boku, pronašao Gorgona u kaznenom prostoru koji je poentirao – 2:1! Bio je to trenutak koji je usmjerio utakmicu na mlin Rijeke nakon što je Lokomotiva izdržala sve napade u prvom dijelu, te u 35. minuti stekla prednost.
Rijeka je krenula silovito na otvaranju utakmice, ali pokušaj Gorgona glavom (1′) i udarac Andrijaševića koji je na putu prema golu pogodio Gavranovića nisu dali željeni rezultat.
U 23. minuti Gavranović je pobjegao obrani Lokomotive, ali njegov pokušaj loba osujetio je Šemper. Tri minute kasnije Ristovski je sjajno gurnuo loptu u prostor za Andrijaševića koji je potegnuo, ali nije bilo preciznosti u završnici.
I onda je Lokomotiva povela u 35. minuti. Capan je ubacio s desnog boka, Grezda pobjegao pažnji riječkoj obrani i matirao Prskala – 0:1.
Rijeka je odmah uzvratila. Prvo je Andrijašević sjajno prošao kroz obranu i potegnuo, ali Šemper je obranio prizeman udarac.
Gol je stigao u 41. minuti. Ristovski je ubacio, a Bradarić sjajnim udarcem glavom u visokom luku matirao Šempera – 1:1.
Lokomotiva je dobro ušla u nastavak, ali nekoliko situacija pred golom Rijeke nije pretvorila u priliku, a sve je kaznio Gorgon golom u 57. minuti.