Posebnost ovog projekta je u tome što su ostala sredstva, pored onih iz gradskog proračuna, namaknuta održavanjem Gospodarskih igara, u kojima su sudjelovalo oko 150 natjecatelja. U realizaciji projekta sudjelovalo je i 20 volontera, koji su oslikali zid, organizirali igre i humanitarnu košarkašku utakmicu. Na utakmici su nastupili olimpijci i bivši košarkaši, a kao poseban gost Dino Rađa, član Košarkaške kuće slavnih.

Uspješnost projekta je vidljiva je pojačanim korištenjem igrališta te kvalitetnijim radom Košarkaškog kluba Zamet. Postavljene tribine su vrlo bitne jer će u budućnosti biti organizirana razna sportska, kulturna i druga događanja.

„Reakcije zajednice i korisnika odista su pozitivne. U svakodnevnom kontaktu s korisnicima terena svi izražavaju zadovoljstvo učinjenim i sretni su što imaju gdje kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Isto tako, putem društvenih mreža dobili smo pregršt pohvala i ta podrška ujedno je i obveza da u posljednjoj fazi uredimo rasvjetu i da igralište zasja u svojem punom sjaju“, ističu u Košarkaškom klubu Zamet.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 71.518,37 kuna. Grad Rijeka podržao je projekt iznosom od 22.500,00 kuna, dok doprinos lokalne zajednice kroz donaciju i volonterski rad iznosi 49.018,37 kuna. U realizaciji projekta sudjelovalo je 20 volontera, koji su odradili 424 volonterska sata.

Uređenje prostora nastavljeno je i u 2020. godini, za što je također dobivena podrška Grada Rijeke kroz Riječki program lokalnog partnerstva.