RIJEKA – Gradski vijećnici puno govorili o Čistoći, a malo toga je rečeno

30. listopada 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Čistoća ekoRIJEKA – Na elektronskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke moglo se doznati i nešto više oko Čistoće.

Ukupni prihodi KD Čistoća u 2019. godini iznose 138.915.894, ukupni rashodi 138.130.951. Preneseni gubitak iznosi 607.525 kn. Dobit poslovne godine iznosi 799.145 kn te se sastoji od dobiti prije oporezivanja u iznosu od 784.943 kn i odgođene porezne imovine u iznosu od 14.202 kuna, a zbog prenesenih poreznih gubitaka, društvo nema obvezu poreza na dobit za 2019. godinu.

Rasprava na Gradskom vijeću nije bila posebno zanimljiva s obzirom na učestalost javnog interesa prema odvozu otpada na području grada Rijeke. Rasprava se kratko fokusirala na sadašnje probleme s kojima se susreće tvrtka, nakon što je Ekoplus povećao iznos zbrinjavanja prikupljenog otpada s enormnim povećanjem cijene za prihvat i obradu glomaznog otpada do načina prikupljanja glomaznog otpada i reciklabilnih frakcija.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Tihomira Čordaševa razmišlja li se o tome da se potraži neki drugi pružatelj usluge za prihvat i obradu glomaznog otpada, po uzoru na opatijski slučaj, direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan istaknula je kako je KD Čistoća proteklog tjedna raspisalo javnu nabavu za pružanje usluga preuzimanja i zbrinjavanja glomaznog otpada.

Zaključak je: puno govora o Čistoći, a malo toga konkretnog je rečeno.

(kv)