RIJEKA OSVOJILA ATLANTIC CUP

8. veljače 2017. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke pobjednici su Atlantic cupa, međunarodnog turnira održanog u Portugalu. Izabranici Matjaža Keka u finalu su bili uspješniji od Jabloneca 3:0 i na taj način uspješno su okončali pripreme u Portugalu.
Rijeka je bila bolja kroz cijelu utakmicu, ali tek je u nastavku slomila otpor češke ekipe.
Rijeka je povela u 51. minuti. Gorgon je pobjegao po lijevoj strani i odlično ubacio, ali lopta je prošla kroz kazneni prostor. Na drugoj strani natrčao je Vešović koji je još jednom ubacio, a Gavranović je bio na pravom mjestu – 1:0.
Drugi gol stigao je u 70. minuti. Gavranović je odigrao za Črnica koji je gurnuo za Gorgona koji ne griješi u izglednoj prilici – 2:0.
Točka na “i” stigla je novom lijepom akcijom u 80. minuti. Vešović je pokrenuo akciju, odigrao za Mišića koji je proslijedio za odigrao za Črnica. Slovenski nogometaš potegnuo je iz prve za uvjerljivih 3:0!
Nakon prvog gola Rijeci se sve otvorilo, iako su izabranici Matjaža Keka već u prvom dijelu mogli načeti suparnike.
U šestoj minuti Gavranović je pobjegao obrani i izbio pred gol Jabloneca, ali završnica nije bila dobra. Minutu kasnije Andrijašević se također sjurio prema golu, ali braniči Jabloneca u ključnom su trenutku zasmetali nogometašu Rijeke.
U 18. minuti Gorgon je lijepo prošao po lijevoj strani kaznenog prostora, uslijedio je ubačaj, ali lopta se od vratara Hrubyja odbila u korner.
Upravo nakon spomenutog kornera, Gorgon je bio najviši, ali ovoga puta ispriječila se greda.
Rijeka je nastavila pritiskati, u nekoliko izglednih situacija nedostajalo je mirnoće u završnici. U 37. minuti Mišić je sjajnom loptom u prostor izbacio Zutu koji se sjurio u kazneni prostor, ali njegov ubačaj presjekao je vratar Hruby.
Na drugoj strani Jablonec je prvi put zaprijetio na otvaranju udarcem Diviša koji je otišao daleko od gola. Isti je igrač uspio pobjeći Zuti u jednom napadu, ali sve se na kraju svelo na udarac koji je gostima donio samo korner.
Jablonec je najbliže golu stigao u 86. minuti kada je Považanec iz slobodnog udarca pogodio gredu.