RIJEKA – Održana konferencija „LoCall For YOUth – lokalno za mlade“

3. listopada 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U RiHubu održana je jednodnevna konferencija “LoCall For YOUth – lokalno za mlade“.

Konferencija je okupila 60-ak sudionika u dobi od 15 do 30 godina, predstavnike donositelja odluka na našem području te osobe koje rade s mladima (tzv. youth workeri). Tijekom susreta prezentirani su rezultati istraživanja mladih na razini Hrvatske, provedenog u suradnji s Institutom za društvena istraživanja. Učesnici su kroz interaktivni rad imali prilike iznijeti svoja mišljenja, ideje i preporuke koje će potom poslužiti kao temelj prilikom izrade Akcijskog plana Grada Rijeke za mlade za 2020 godinu.

Projekt „LoCall For YOUth – lokalno za mlade“ provodi Grad Rijeka uz partnere, Dom mladih Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka, Udrugu Delta i Udrugu gradova, a u okviru programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi javnih politika te susretima mladih i donositelja odluka.

„Grad Rijeka kontinuirano provodi programe i projekte vezane uz djecu i mlade. Naša nastojanja najbolje reflektira Program za mlade nastao u suradnji sa civilnim sektorom, mladima i svim zainteresiranim građanima. Ovom konferencijom nastojimo ojačati suradnju između donositelja javnih politika, mladih, udruga mladih i za mlade, općenito civilnog sektora. Jedino u takvoj sinergiji možemo napraviti nešto što bi moglo rezultirati novim programima, projektima  kojima bi se zadovoljile vaše, odnosno naše zajedničke  potrebe“, kazala je pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj.