RIJEKA – održan je prijem za riječke sportašice i sportaše

24. prosinca 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za riječke sportašice i sportaše koji su u 2019. godini ostvarili istaknute rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Riječki osvajači sportskih odličja u godini na zalasku osvojili su ukupno 8 zlatnih, 12 srebrnih i 8 brončanih medalja u različitim sportovima na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Sportaše je ovim povodom primio i darivao gradonačelnik Vojko Obersnel, zajedno sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem, predsjednik riječkog Gradskog vijeća Andrejom Poropatom, v.d pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renatom Kostovićem te predstavnicima Riječkog sportskog saveza i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Rijeke.

Gradonačelnik primio uspješne riječke sportaše

Obersnel je uspješnim riječkim sportašicama i sportašima čestitao na njihovim rezultatima, zahvalivši na njihovom te trudu njihovih trenera i klubova. „Ovi rezultati, osim što vas ispunjavaju sa zadovoljstvom i ponosom, služe kao motivacija i pokreću naše mlade da se počnu i nastave baviti sportom“, rekao je Obersnel, posebno pozdravivši kuglačice Kuglačkog kluba Mlaka koje su ove godine, pored ostalih istaknutih rezultata, osvojile drugo mjesto u europskoj Ligi prvaka te prvo mjesto Svjetskog kupa u njemačkom Ludwigshafenu.
Nika Grubišić, kuglačica „Mlake“, u ime okupljenih zahvalila je gradonačelniku na prijemu te poželjela nastavak potpore i ulaganja Grada Rijeke u riječki sport.

Riječki osvajači medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima u 2019. godini su: Sara Kolak (Atletski klub Kvarner), Leon Petz (Boćarski klub Vargon), Mateo Pejić (Boksački klub King), Sandra Uršičić i Zoran Grba (Judo klub Rijeka), Alessandra Hasani (Karate klub TAD Rijeka), Laura Lisac (Karate klub Delta), Adrian Barić i Ana Jović (Kickboxing klub Sušak), Snježana Pejčić (Streljački klub Lokomotiva), Antonio Franko (Triatlon klub Rival), Laura Štefanac (Atletski klub Kvarner), kuglači Vedran Dumenčić i Mario Muškardin (Sportski klub slijepih Rijeka), Luka Wagner (Boćarski klub osoba s invaliditetom Pulac), kuglačice Kuglačkog kluba Mlaka i nogometaši HNK Rijeka.