RIJEKA – od 3. do 5. rujna niz vikend-događanja u riječkoj Vodovodnoj

1. rujna 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

vodovodna rijekaRIJEKA – Mjesni odbor Školjić – Stari grad u suradnji s udrugom Urbani separe i platformom za razvoj zajednice MO Hartera, od 3. do 5. rujna najavljuje niz vikend-događanja u riječkoj Vodovodnoj ulici: turnir u graničaru i povlačenju užeta, vođene šetnje, radionice izrade urbanog namještaja, sadnje bilja, uličnog oslikavanja i izrade brodića, usmjerene razgovore, glazbu i filmsku projekciju. Na ovaj se način i MO Školjić – Stari grad priključuje događanjima koja su lani, u organizaciji MO Hartera, krenula s ciljem promocije i revitalizacije ovog zaboravljenog dijela grada. 

Vodovodna ponovno živi: turniri u graničaru, vođene šetnje, radionice, glazba i kino!

Mjesni odbor Školjić – Stari grad u suradnji s udrugom Urbani separe i platformom za razvoj zajednice MO Hartera, najavljuje niz vikend-događanja u riječkoj Vodovodnoj ulici: turnir u graničaru i povlačenju užeta, vođene šetnje, radionice izrade urbanog namještaja, sadnje bilja, uličnog oslikavanja i izrade brodića, usmjerene razgovore, glazbu i filmsku projekciju. Na ovaj se način i MO Školjić – Stari grad priključuje događanjima koja su lani, u organizaciji MO Hartera, krenula s ciljem promocije i revitalizacije ovog zaboravljenog dijela grada. 

Program počinje u petak, 3. rujna od 17 sati, na platou ispred hotela “Continental” gdje će se igrati turnir u graničaru, uz glazbenu kulisu Radio Rože. U 18:30 s iste lokacije kreće Vodovođena tura voditelja Marka Smoljana – šetnja poviješću Školjića i Vodovodne ulice. Tura će se na kraju Vodovodne, kod Energane, transformirati u Kritičku šetnju – “đir” s vijećnicima i tajnikom Mjesnog odbora Školjić – Stari grad te s komunalnim redarom, s kojima će se razgovarati o potencijalima i rješenjima za brojne probleme Vodovodne koje zamjećuju njeni stalni i privremeni stanovnici.

Dan kasnije, u subotu 4. rujna, najavljen je niz aktivnosti. Tijekom cijelog dana na tiramolu na kraju Vodovodne bit će postavljena izložba glasila MO Školjić – Stari grad “Pod voltun” koju će se moći razgledati i u nedjelju. U tzv. Džepnom parku koji je lani uređen na kraju Vodovodne, u 18 sati počinje radionica izrade urbanog namještaja, gredica i sadnje biljaka u suradnji s Tranzicijskom inicijativom Rijeka, a u isto vrijeme ispred Caffe bara “Skradin” počinje i radionica izrade brodića za djecu, uz razgovor o Rječini. U 19:45 ispred “Skradina” potezat će se konop (tzv. Vodovodna protiv svih), u 20 sati počinje Ćakula, razgovor o problemima i potencijalima Vodovodne a u 21 sat u dvorištu na adresi Vodovodna 25 započet će program Kino Vodovodna – projekcija filma u organizaciji Liburnia Film Festivala. Na programu je glazbeni dokumentarac “Da je meni ono što mi nije” redateljice Višnje Skorin iz 2019. godine. Film prati Sandru Jurak koja je radila u sportskoj redakciji i bila osobna asistentica poznatoj osobi s estrade. Spletom okolnosti, Sandra ostaje bez oba posla i mora se “vratiti kući”, mami, u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije 30 godina. Računi se moraju plaćati, pa tako Sandri niti jedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradi, njeguje staricu Šaćiru. Ipak, Sandrina najveća želja je zarađivati glazbom. Iako s 50 godina i 20 kila viška “slava” izgleda kao nemoguća misija, Sandra se prijavljuje na televizijski show nadajući se proboju…

U nedjelju 5. rujna u 18 sati u Džepnom parku kreće radionica uličnog oslikavanja s umjetnicom Tanjom Blašković i nastavak radionice uređenja Džepnog parka odnosno izrade urbanog namještaja, gredica i sadnje biljaka. U 19 sati s iste lokacije kreće još jedna Vodovođena tura, šetnja poviješću Školjića i Vodovodne. Od 20 sati, ponovno na istoj lokaciji, “pali” se roštilj na kojem posjetitelji sami mogu pripremiti ono što su ponijeli a večer, i vikend, završavaju uz glazbu DJ-a Mile Voli Disko – druženjem uz plesne hitove pored zgrade Energane, od 20 sati. 

Ulaz na sve programe je besplatan, bez potrebne prijave. Radi rezervacije mjesta, prijaviti se moguće na https://forms.gle/ku69gbeeZKHXbEQL9.  Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.