RIJEKA NIJE BILA RAVNA DINAMU – ZAVRŠILO JE 3:1

10. ožujka 2019. | Kategorija: Sport

rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama 1:3 u utakmici 24. kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je uspjela na početku iznenaditi Dinamo i stići do vodstva, ali zagrebački sastav uspio je u nastavku preokrenuti rezutlat.

Igrala se 57. minuta utakmice. Dinamo je izborio slobodan udarac na rubu kazenog prostora. Nakon ubačaja, Perić je bio najviši i glavom pospremio loptu u mrežu Rijeke – 2:1.

Bio je to trenutak koji je otvorio utakmicu za domaćina koji je do trećeg gola stigao u 69. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru Rijeke, Atiemwen je odigrao povratnu loptu za Moru koji je pogodio mrežu – 3:1.

Rijeka nije imala snage vratiti se u utakmicu, u 58. minuti, kod zaostatka 1:2, Bušnja je odigrao za Puljića koji je produžio za Acostyja. Uslijedio je udarac s 18 metara, ali Zagorac je bio siguran.

Do kraja utakmice valja izdvojiti i opasan udarac Bušnje s 18 metara koji je otišao preko grede.

Dinamo je konkretnije ušao u utakmicu, ali Rijeka je isto tako odlično stajala na terenu u fazi obrane, dopustivši domaćinu previše prostora.

U drugoj minuti udarac Rrahmanija otišao je pored gola, dvije minute kasnije Šitum i Moro odigrali su lijepu akciju za Gavranovića koji je pucao direktno u Slugu.

I onda je Rijeka povela u šestoj minuti. Denis Bušnja, kojem je ovo bio prvi nastup u dresu Rijeke od prve minute, odličnim je dodavanjem pronašao Mamića, koji je sjajno ubacio, a Puljić pospremio loptu u mrežu – 0:1!

Dinamo je pokušao preko Kadzior u 14. minuti, Sluga je ponovo bio na mjestu. U 24. minuti Mario Šitum ostao je sam, nakon ubačaja, na drugoj vratnici, ali nije dobro zahvatio loptu.

Šest minuta kasnije Kadzior je lijepo ubacio, Gavranović atraktivno pokušao škarice, ali lopta je otišla iznad grede. Kadzior je bio raspoložen, u 33. minuti uspio je spasiti da jedna lopta ode u gol aut, odlično zavrnuvši loptu u peterac, ali nikoga od igrača Dinama nije bilo pred golom da bi pospremio loptu u praznu mrežu.

Dinamo je izjednačio u 42. minuti Rrahmani je ubacio s lijeve strane, obrana Rijeke nije najbolje reagirala. Moro je pucao, a Gavranović postavio nogu – 1:1. Modri su tako u pravom trenutku stigli do gola kojega su u nastavku pretočili u pobjedu.