RIJEKA – Na Korzu obilježen Svjetski dan zdravlja

7. travnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Svjetski-dan-zdravlja korzo rijekaRIJEKA – Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije na Korzu je obilježen Svjetski dan zdravlja.

U središnjem dijelu programa obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na Korzu više od sto vježbača Joge u svakodnevnom životu vježbalo je uz posebnog gosta, osnivača sustava Joga u svakodnevnom životu Vishwagurujija Paramhansa Sri Swamija Maheshwaranandu. Vishwaguruji je poručio kako bez zdravog tijela nema niti kvalitetnog života. U pratnji Swamija bio je veleposlanik Republike Indije Nj.E. Sandeep Kumar, a goste i okupljene građane pozdravio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, izrazivši nadu da će današnji program potaknuti građane na brigu o vlastitom zdravlju.

Uz tradicionalno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, za građane je organizirano nordijsko hodanje, a u rekreativno-zabavnom dijelu programa sudjelovali su i kondicijska trenerica Maja Ružić, predstavnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce, Plesni centar Sirius, Plesni studio Ris dance, Udruga Plesni studio K2K, a građani su se mogli upoznati i s posebnim programom rekreacije za djecu pod nazivom „Relax kids program“.

Na štandovima na Korzu građani su mogli dobiti savjete i edukativni materijal, pa je tako Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ dijelio Narodni zdravstveni list, jedinstvenu javnozdravstvenu publikaciju koja upravo ove godine obilježava 60 godina kontinuiranog izlaženja, a studenti stomatologije djeci su pregledavali zdravlje zubića. Stručnjaci i volonteri Lige protiv raka PGŽ i Udruga žena operiranih dojki Nada informirali su zainteresirane građane o načinima prevencije od raka, mogućnostima liječenja i radu udruga, a svoj štand je imala i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce. (kv)