RIJEKA – Kreće Comen Cup – međunarodno natjecanje u skokovima u vodu

12. srpnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Bazeni Kantrida bazen za skokoveRIJEKA – Od 12. do 15. srpnja na bazenima Kantrida održava se Comen Cup koji će okupiti natjecateljice i natjecatelje u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.

Natjecanje u skokovima u vodu „Mediteran Comen Cup“ u Rijeku dolazi po prvi puta nakon što je 2011. godine gostovalo na tada novootvorenom bazenu za skokove u vodu. Ovotjedni program natjecanja započinje svečanim otvaranjem na Kantridi u četvrtak u 17.30 sati, a kroz četiri će se dana u Rijeci predstaviti ukupno 130 učesnika iz 10 zemalja – Francuske, Hrvatske, Italije, Latvije, Litve, Monaca, Rusije, Srbije, Španjolske i Švicarske.

Na najavi ovog natjecanja za medije, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić pozvala je sve građane da sutra dođu na Kantridu te podrže mlade natjecatelje. „Od njihovog otvaranja 2008. godine, na bazenima Kantrida održano je mnogo raznih natjecanja i priprema vrhunskih sportaša i reprezentacija, što govori koliko je naš kompleks bazena kvalitetan i lijep“, rekla je pročelnica Begić Blečić, dodavši kako Grad Rijeka rado podržava ovakva zbivanja, što će nastaviti činiti i u budućnosti. Predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać osvrnuo se na kvalitetan rad riječkog Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“, kojemu Comen Cup na domaćem terenu dolazi kao nagrada. „Bitno je da sport poput skokova u vodu dobije na značenju u Rijeci, budući da posjeduje dugu tradiciju i atraktivnost“, zaključio je Barać.

Prema riječima Andrije Crnića, glavnog trenera „Primorja 2010“, Hrvatsku će na Comen Cupu predstavljati 21 skakačica i skakač iz četiri kluba za koje Crnić vjeruje da će parirati najboljim vršnjacima iz cijele Europe za medalje i postolja. Riječki trener kazao je kako nakon sutrašnjeg svečanog otvaranja slijedi ekipno natjecanje za dječake i djevojčice s jednometarske daske te pozvao sve da dođu pogledati što ova djeca imaju za pokazati.

Mladi hrvatski reprezentativci David Ledinski i Dolores Šuša složili su se kako je konačni plasman u drugom planu naspram dobrim nastupima s kojima će osobno biti zadovoljni te su iskazali zadovoljstvo što će sudjelovati na ovako kvalitetnom natjecanju.

Cjelokupni program završit će u nedjelju kada će najmlađe natjecateljice skakati u ekipnoj disciplini s petmetarske platforme.