RIJEKA – Izložba „25 godina poslije“ na postamentima na Korzu

3. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na postamentima na Korzu održano je otvorenje izložbe fotografija „25 godina poslije“ u sklopu obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Otvorenju izložbe prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik županijske Skupštine Erik Fabijanić te predsjednik USPDR „Ajkula“ Perica Prpić.

Otvorenje je započelo pjesmom „I u ratu i u miru – ljubim te moja Hrvatska“, kao jednom od prvih aktivnosti projekta „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995.-2020.“ nakon koje se Perica Prpić, predsjednik USPDR „Ajkula“, zahvalio svima koji su na njemu radili.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako je ova izložba pokazatelj trenutaka kojima se osvrćemo emocijama i srcem iako je prošlo već četvrt stoljeća. Smatra kako fotografijama koje su postavljene na postamentima na Korzu iskazujemo znak sjećanja na djelovanje Rijeke i Primorsko-goranske županije u ratnom razdoblju. Erik Fabijanić, predsjednik županijske Skupštine složio se da su grad Rijeka i PGŽ dali veliki doprinos i djelovali ne samo na lokalnoj razini, već na području cijele Hrvatske. Odao je čast, poštovanje i posvetu svim žrtvama područja PGŽ-a, od kojih brojimo 222 žrtve.Otvorenje izložbe 25 godina kasnije

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je čestitao i zahvalio svim hrvatskim braniteljima ovog područja, te pozvao da svi zajedno nastave raditi za dobrobit Republike Hrvatske jednakim entuzijazmom. Također se zahvalio svima koji su sudjelovali na projektu i nada se kako će u budućnosti biti više suradnje ovakve vrste.

Izložba prikazuje ratni put postrojbi iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije u VRO Oluja i dio je projekta „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995. – 2020.“ kojim se, u organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ i Udruga proisteklim iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, obilježava 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Izložba će na postamentima na Korzu biti postavljena do 10. kolovoza 2020. godine.

Otvorenje izložbe 25 godina kasnije