RIJEKA – I u travnju bez naknade za postavu ugostiteljskih terasa

13. travnja 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

I u travnju bez plaćanja naknade za postavu terasaRIJEKA – I u travnju bez naknade za postavu ugostiteljskih terasa

Također, korisnici ugostiteljskih terasa oslobađaju se plaćanja naknade za korištenje javnih površina u ožujku i travnju.
„Iako smo imali namjeru prekinuti s mjerama oslobađanja plaćanja naknade za korištenje ugostiteljskih terasa od 1. travnja, nakon što je ponovno uslijedila zabrana rada ugostiteljskih terasa, donio sam odluku da ugostitelji, unatoč tome što su radili desetak dana u travnju, budu oslobođeni plaćanja naknade za travanj. Što će biti u svibnju, ovisit će o epidemiološkoj situaciji“, pojasnio je gradonačelnik Obersnel.

Zaključkom gradonačelnika preporučuje se da mjere pomoći poduzetnicima i udrugama provedu i društva u gradskom vlasništvu, kojima su dani na upravljanje poslovni ili javni prostori Rijeka sport i Rijeka plus.

Od siječnja nadalje izdaju se računi za zakupninu svim zakupnicima poslovnih prostora koji imaju mogućnost sukladno mjerama pomoći Vlade Republike Hrvatske ostvarivati nadoknadu fiksnih troškova što uključuje i trošak zakupnine, podnošenjem zahtjeva Poreznoj upravi.