RIJEKA / BAKAR – U pretrazi pronašli im marihuanu, kokain te veći novčani iznos

6. prosinca 2020. | Kategorija: Hrvatska

marihuana drogaPretragom doma i vozila osumnjičenika pronađena je droga marihuana, kokain, amfetamin i hašiš, veći novčani iznos u kunskoj i stranoj valuti, ali i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela


Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji  s Upravom kriminalističke policije MUP-a, proveli su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 21, 22 i 43 godine,  zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droge.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma, vozila i prostorija koje osumnjičenici koriste na području Rijeke i širem području Bakra. Tom prilikom je u domu i vozilu 43-godišnjaka pronađeno 18.90 grama droge marihuana, 12,60 grama droge amfetamin, zatim 12.30 grama droge kokain, veći novčani iznos u kunskoj i stranoj valuti te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Pretragom domova i vozila dvoje 20-godišnjaka u Rijeci pronađena je manja količina droge hašiš i marihuana, ali i drugi predmeti za koje se sumnja da su u vezi počinjenja kaznenih djela.

Poradi osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, troje navedenih osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

S obzirom da je riječ i o mlađim punoljetnicima nije isključeno da je droga završavala i prema srednjim školama.

(kv)