RIJEKA – 9,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj

25. kolovoza 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

novac_1RIJEKA – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je u Zagrebu, u prostorijama Vlade, s potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić te ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislavom Petricem potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih 19,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Rijeci, a za realizaciju Tehnološko edukacijskog poduzetničkog inkubatora u postojećoj hali u Ulici Milutina Barača.

Riječ je o projektu naziva Rekonstrukcija i prenamjena postojeće Hale 14 u Tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator „Proizvodni park Torpedo” za kojeg je Gradu Rijeci odobreno spomenutih 19,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Naime, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je kao posredničko tijelo provelo postupak dodjele sredstava iz fondova Europske unije putem Javnog poziva “Razvoj poslovne infrastrukture“ te je odobreno financiranje projekta u sklopu kojeg će biti realiziran inkubator za nove tehnologije s tematskim fokusom na aditivne tehnologije.

Nositelj projekta je Grad Rijeka, dok je partner Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. Osim prijavitelja i partnera u projekt su kao suradnici uključeni Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci, Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo činjenicom da opet potpisuje ugovor temeljem kojeg će Gradu Rijeci biti dodijeljena bespovratna EU sredstva, a koji ovog puta ima posebnu vrijednost jer će omogućiti realizaciju poduzetničke infrastrukture koja će pomoći poduzetnicima u njihovom poslovanju.

Gradu Rijeci kao prijavitelju projekta bespovratno dodijeljeno je 19.300.747,06 kuna odnosno čak 97,22% potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta.

U sklopu projekta bit će rekonstruirana postojeća industrijska hala i pokrenut tehnološko-edukacijski inkubator za poduzetnike s posebnim naglaskom na inovativne tvrtke u sektoru proizvodnje i srodnih djelatnosti. Također, inkubator će biti opremljen suvremenom tehnologijom temeljenom na aditivnim tehnologijama, što će malim i srednjim poduzetnicima s područja Rijeke omogućiti lakši pristup visokokvalitetnim uslugama i poboljšanje njihovih poduzetničkih rezultata i vještina.