RIJEČANIN ANTE SIMONIĆ OBJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

23. kolovoza 2019. | Kategorija: Hrvatska

AnteSimonic2_crownRIJEKA – Ante Simonić iz Rijeke obznanio je svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske u riječkom hotelu Continental. Naveo je kako se kandidira s ciljem ostvarenja dobrobiti građana, znanstvenika i ekonomije u zemlji.

„Naša zemlja bolja je od svojih političara”, naveo je Simonić i rekao kako će omogućiti gospodarski uspjeh Hrvatske. “Želim da živimo u zemlji u kojoj svi imaju jednake šanse za uspjeh“.

Inače, Ante Simonić je doktorirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci gdje je i bio dekanom, bavi se znanstvenim radom, sportom, politikom i diplomacijom. Bio je saborski zastupnik, potpredsjednik Vlade u vrijeme Račana i hrvatski veleposlanik u Narodnoj Republici Kini.

„Prije 30 godina Hrvatska je bila na 85%  stope razvijenosti Europske unije. Danas Hrvatska nije ni na 60%. To se mora promijeniti”, zaključio je.

Ante Simonić je ozbiljan kandidat čija politika podsjeća na Račanovu s čine može zagrabiti u bazen glasova centra i ljevog-centra. Mnogi se slažu da je po političkom karakteru ozbiljniji kandidat od Zorana Milanovića, ali za razliku od Milanovića nema stranačku mašineriju koja može stati iza njega pa je pitanje koliko može zagrabiti u taj bazen glasova.

(kv)