REKORDER, s koncentracijom alkohola od 2,54 g/kg

5. studenoga 2018. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 32 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene. U petak, 2. studenoga u večernjim satima je, nažalost, preminuo 79-godišnji hrvatski državljanin od posljedica prometne nesreće što se dogodila u Rijeci, 31. listopada. Nastradao je kao pješak u Zametskoj ulici kada ga je udarilo osobno vozilo dok je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu.

Tijekom istog razdoblja policija je evidentirala i počinjenja različitih prometnih prekršaja. Tako je u subotu, 3. studenoga, pola sati poslije pola noći na Krčkom mostu zaustavljeno osobno vozilo marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin, pod utjecajem alkohola od 1,03 g/kg. Vozilom je k tome upravljao u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Istoga dana, u večernjim satima je na Graničnom prijelazu Pasjak, na izlazu iz RH, isključen iz prometa 48-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka, bez važeće prometne dozvole.

Jučer je u Liču kod Fužina, oko 14 sati, 52-godišnji hrvatski državljanin izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke Daewoo, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,54 g/kg. Vozilom je udario u drugo parkirano osobno vozilo, a utvrđeno je da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole koja mu je istekla još 2010. godine.

U isto vrijeme je u Novom Vinodolskom, oko 14.45 sati , priveden 46-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao teretnim vozilom marke Iveco, riječkih registarskih oznaka, s nedozvoljenom koncentracijom alkohola od 1,38 g/kg. Osim navedenog, kod sebe nije imao nikakve dokumente, stoga je priveden u službene prostorije policije kako bi se utvrdio njegov identitet te zaustavio nastavak činjenja prekršaja i ugrožavanja sigurnosti u prometu. Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo i ovom prilikom sve sudionike u prometu, posebice vozače, da dosljedno poštuju prometne propise i pravila u cilju veće sigurnosti u prometu i kako bi se smanjio broj nesreća te stradavanja osoba u njima.