REKORDER – NAPUHAO 2,20 PROMILA

12. ožujka 2019. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodile su se 62 prometne nesreće, od kojih su dvije bile teže, a 60 lakše. U prometnim nesrećama dvije su osobe teže ozlijeđene, a četiri lakše. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.326.802,00 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovala su tri strana državljana, jedan pješak, te osam alkoholiziranih vozača.
Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 318 vozača, od kojih je kod 30 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.
Od alkoholiziranih vozača, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, a osam u dobi između 25. i 35. godine života, odnosno, sedam u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,20 g/kg izmjerena je u četvrtak, 7. ožujka, 60-godišnjem vozaču osobnog vozila u Rijeci. Njega je policija zaustavila oko 0,35 sati na Rivi gdje je vozilom marke Opel ,riječkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju.
Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je zbog počinjenja navedenog prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju.