REKORDER NA OTOKU RABU – VOZIO S 2,7 PROMILA

20. srpnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Noćas oko 2 sata policijski službenici Policijske postaje Rab zaustavili su u Loparu 38-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mazda, bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,70 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u policijske prostorije.

Jučer je pak u Rijeci priveden 64-godišnji vozač osobnog vozila marke VW Passat, riječkih registarskih oznaka, koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Krećući se Tizianovom ulicom oko 15 sati, prešao je na suprotnu stranu kolnika i udario u teretno vozilo marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka, koje je potom udarilo u parkirano osobno vozilo marke Alfa Romeo. U Opatiji je jučer oko 2.30 sati zatečen i 18-godišnji srpski državljanin koji je motociklom marke Gilera, riječkih registarskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 0,57 g/kg, bez zaštitne kacige i bez vozačke dozvole. Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „A“ kategorije.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U cilju veće sigurnosti u prometu, pozivamo i ovom prilikom sve sudionike u prometu, posebice vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.