REKORDER: IMAO 2,43 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

16. travnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Slika prometni_policajac08.jpg

Dogodile su se 64 prometne nesreće od kojih je jedna bila teža, a 63 su bile lakše

KVARNER – Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 64 prometne nesreće od kojih je jedna bila teža, a 63 su bile lakše. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba  teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.
Materijalna šteta procjenjuje se na oko 576.800 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan  pješak, šest stranih državljana, ali i sedam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 316 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Po devet vozača je bilo u dobnim skupinama između 25. i 35. godine života i iznad 35. godine života, a pet vozača je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 g/kg izmjerena je 39-godišnjem vozaču osobnog vozila markeVW Golf, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen u noći 11. travnja u Ulici Franje Čandeka u Rijeci. Zbog opasnosti da će nastaviti vožnju te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.