REKORDER – IMAO 2,08 PROMILA

26. lipnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policija pijani prometKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog produženog vikenda dogodilo se ukupno 49 prometnih nesreća u kojima je ,nažalost, jedna osoba smrtno stradala, teže je ozlijeđeno sedam osoba, dok ih je šest lakše ozlijeđeno. Naime, smrtno je stradao 18-godišnji pješak, inače državljanin Velike Britanije, u nesreći 24. lipnja, prelazeći kolnik na riječkoj zaobilaznici. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u KBC Rijeka, prenosi Primorsko-goranska policija.

Što se tiče počinjenja prekršaja u prometu, izdvajamo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina zatečenog u vožnji pod utjecajem alkohola. Policija ga je zatekla u petak, 22. lipnja oko 4 sata na području Zameta u Rijeci gdje je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,08 g/kg. Pored spomenutog prekršitelja, policija je u četvrtak, 21. lipnja, u popodnevnim satima, evidentirala i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na području Omišlja na Krku upravljao osobnim vozilom marke Fiat Tipo u vrijeme zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. K tome je utvrđeno da mu je istekla vozačka dozvola, kao i da nema osobne iskaznice. Dan kasnije na području Crikvenice je zatečen 30-godišnji hrvatski državljanin gdje je upravljao mopedom Gilera, zagrebačkih registarskih oznaka, bez zaštitne kacige, kao i bez vozačke dozvole, odnosno bez ikakvih dokumenata. Svi navedeni prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prema Zakonu o osobnoj iskaznici, navodi se.

Kako bi se smanjio broj nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, te zbog većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa, zaključuje.