RADNICI ULJANIKA I 3. MAJA RUŠE SDP i IDS: ŽUPAN FLEGO GAĐAN, U RIJECI SE SPREMA ISTO?

24. kolovoza 2018. | Kategorija: Hrvatska

NAJMASOVNIJI-PROSVJED-ULJANIKOVACA-DOSAD-Radnici-zalili-zupana-pivom-Puljani-placu-pljescu-svi-tuzni-ponosni-ogorceni_ca_largePULA / RIJEKA – Dosad najmasovniji prosvjed radnika Uljanika iz Pule, ali i radnika 3. maja iz Rijeke pokazao je da radnici ne posustaju. U Puli je istarski župan Valter Flego (IDS) izašao pred radnike i rekao: “Svi smo mi na istoj strani, država treba dati novce”, što je potpuno iziritiralo prosvjednike koji lokalnu vlast smatraju podjednako odgovornu za svoje nedaće. Naime, lokalna vlast u Puli, kao i ona u Rijeci, dosad nije učinila apsolutno ništa za pomoć radnicima osim prebacivala lopticu prema Zagrebu, taktika koja očito kod radnika više ne prolazi. Bijesni radnici nisu zaboravili mnoge poteze lokalne vlasti koji su im izravno išli na štetu i izviždali su Flega i počeli ga gađali svime što su imali pod rukom: bočicama vode, limenkama pive, čak i kikirikijem.

Dio radnika je već ranije jasno pokazao što misli o stranci na vlasti u Istri s transparentima “IDS lopovi”, “mafija”, a povorci su se uskoro pridružili i brojni navijači pulskog nogometnog prvoligaša skandirajući protiv vlasti u Istri i one u Zagrebu.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić (IDS) nije se obratio prosvjednicima koji su se okupili ispred gradske palače, a u jednom trenutku došlo je do usijanja nakon što su radnici pokušali ulazak u zgradu u čemu ih je spriječila policije. Zatim je kolona ljutito nastavila prema zgradi županije gdje je župan Valter Flego izašao pred radnike i završio loše.

Iz 3. maja stiži poruke podrške kolegama iz Pule, a kako se doznaje u Rijeci se planira još masovniji prosvjed na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke. Radnici smatraju da je lokalni SDP podjednako kriv za njihove nedaće kao i državna vlast. “Svi su oni isti! Obersnel i Komadina su nas izdali”, moglo se čuti među radnicima 3. maja.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (SDP) i župan Zlatko Komadina (SDP) zasad se drže na sigurnoj udaljenosti od prosvjednika, ali pitanje je koliko će još moći jer je samo pitanje dana kada će prosvjednici doći pred njih. (kv)