RADIONICA “3D OLOVKA” U DJEČJEM VRTIĆU U KOSTRENI

7. studenoga 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

inovatori pametBIJELA KRONIKA – Kako funkcionira 3D tehnologija u praksi,  naučila su danas djeca Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” iz Kostrene.

Prva je lekcija glasila: “Ne guramo prst u utičnicu!”, a odmah iza toga slijedile su upute o radu s 3D olovkom koja, čarolijom tehnologije, pretvara plastčnu žicu u najrazličitije predmete.

Organiziranjem obiteljske radionice “3D olovka” Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije i ove je godine potaknula mnogo kreativnosti i veselja u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” u Kostreni.

Zajedno s roditeljima, koji su brinuli za sigurnosni aspekt rada s 3D olovkom na čijem se vrhu razvija temperatura do 230 stupnjeva, djeca su najprije modelirala disko naočale, a zatim predmete po vlastitom izboru.

Osim mašte, trebalo je uložiti i mnogo strpljenja da bi se oblikovali 3D predmeti tako da su u ovoj igri pobjednici bili oni najsporiji.

Zahvaljujući Općini Kostrena, koja je financirala niz radionica u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica”, radionica je za svu djecu bila besplatna. Djeca i njihovi roditelji  naučili su kako funkcionira 3D olovka i pritom su se dobro zabavili.