PUTUJE SE PUTUJE – PREDSTAVNICI GRADA RIJEKE U NOVOM SADU

2. veljače 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Vojko Obersnel

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke

RIJEKA / NOVI SAD – Grad Rijeka, sa Vojkom Obersnelom (SDP) na čelu, već godinama gradi prisne odnose sa Novim Sadom. Iako ti prisni odnosi uglavnom znače putovanje gradskih delegacija amo-tamo povodom nekog događaja, koje se u praksi nerijetko svedu na malo što više od izleta koji su uglavnom plaćeni iz gradske kase (da li one domaćina ili gosta, uvijek je u konačnici riječ o novcu nekih građana).

Tako sada zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović (SDP) i pročelnica Ureda Grada Rijeke Verena Lelas Turak te zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula borave u Novom Sadu gdje sudjeluju u obilježavanju Dana Grada Novog Sada.

Novi Sad svoj dan obilježava 1. veljače na 269. obljetnicu dodjele statusa slobodnog kraljevskog grada kojeg je Novom Sadu dodijelila carica Marija Terezija. Na svečanost su pozvani predstavnici svih gradova prijatelja, pa tako i Rijeke, s kojom Novi Sad njeguje prijateljsku suradnju od 2011. godine službeno, a neslužbeno i puno dulje, prvenstveno u području kulture.

Gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević i predsjednik Skupštine Zdravko Jelušić su priredili i primanje za petnaestak izaslanstava iz gradova prijatelja koji su pozvani na svečanost, a u Srpskom narodnom pozorištu se održava svečana akademija.
(kv)