JEDNOSTAVNO ODLIČNI – THE DIRE STRAITS EXPERIENCE ODUŠEVILI RASPRODANU LJETNU POZORNICU

2. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

The Dire Straits ExperienceOPATIJA – Ljetna je noćas bila raj za sve koji vole izvrsnu glazbu i onaj tko nije došao može mu biti žao. Jako žao! The Dire Straits Experience priredili su pravi spektakl pred oko 2.000 posjetitelja ovog rasprodanog sjedećeg koncerta na Ljetnoj pozornici.

Tražila se ulaznica više – stizali gosti iz Austrije, Italije, Slovenije

Koncert je već prije dva dana bio pred rasprodajom te je zbog velikog interesa publike koja je stizala iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Austrije, Italije, Slovenije… bilo potrebno zadnjeg dana dodavati sektore. Na kraju je Ljetna pozornica bila dupkom puna i svatko tko je stigao nije požalio.

Ovogodišnje Ljeto na Ljetnoj otvoreno spektakularno

The Dire Straits su legendaran band koji se raspao daleke 1995. godine, a danas najbliže originalu što se u svijetu nudi su upravo The Dire Straits Experience, projekt originalnog Straitsa Chrisa Whitea koji je okupio nekoliko originalnih Straitsa i top britanskih glazbenika (o kojoj je klasi riječ govori podatak da sviraju s imenima poput Paul McCartneyja, Mick Jaggera, Robbie Williamsa, Anastacie) od kojih je veći dio već ranije bio povezan sa Straitsima (svirali su na njihovim albumima, turnejama). Kako je White jednom prilikom rekao, u ovom projektu su na određeni način svi originalni Straitsi – izuzev Knopflera.

Noćas - prepuna Ljetna pozornica

Noćas – prepuna Ljetna pozornica

Danas ovi vrhunski glazbenici širom svijeta oduševljavaju i pune dvorane nastupom projekta The Dire Straits Experience – a isto su učinili i u Opatiji! Poseban je dojam dao, i u nekoliko navrata potaknuo na ovacije opatijske publike, vokal i gitarist Terrence Reis koji je svojim nastupom i velikim očekivanjima publike (jer zamjenjuje ne laku ulogu Knopflera)  naprosto oduševio.

Podsjetimo, ovog ljeta na Ljetnoj pozornici održava se cijeli niz velikih nastupa: Zucchero, mjuzikl Mamma mia!, opera Ero s onoga svijeta, Tony Cetinski, Massimo, Prljavo kazalište… (ZM)