Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila ugostilo vrhunske trkače

2. ožujka 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Novosti
KOSTRENA – Ove nedjelje Kostrena je bila domaćin međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail u čijem je prvom izdanju sudjelovalo preko 200 trkačica i trkača. Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, utrku je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.
Utrka se trčala na dvije staze – KMT10 (Ljubičasti trail), u dužini od 10 kilometara i KMT15 (Zeleni trail) u dužini od 15 kilometara. Obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući neke od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca dok je cilj i start bio na parkiralištu ispod zgrade Općine Kostrena, za koje se organizatori vjeruju da će već slijedeće godine biti premalo: Iako se utrka održava prvi put, zahvaljujući dobroj promociji već u prvom izdanju imamo reprezentativan broj trkača. Vjerujemo da će u budućnosti te brojke biti puno veće, a Kostrena će se afirmirati u jednu međunarodno poznatu trail destinaciju, rekao je Matjaž Štanfel iz organizacijskog tima.
Unatoč kiši, sudionici su zadovoljni organizacijom i ne kriju iznenađenje viđenim. Priznaju da su Kostrenu drugačije zamišljali  pa je vladala i određena skepsa prilikom prijave, ali svi zaključuju da će sigurno doći i dogodine. Obzirom na trenutne okolnosti radi koronavirusa svoje sudjelovanje otkazali su sudionici iz Italije inače bi broj zadovoljnih sudionika bio još veći.
Simon Strnad, svjetski veteranski prvak u brdskom trčanju, Miran Cvet, svjetski veteranski prvak u planinskom trčanju, Matija Razum, prvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju i član hrvatske reprezentacije, Andraž Hribar, prvak Slovenije u orijentacijskom trčanju, Helena Gleđa prvakinja Hrvatske u trail trčanju, Ante Živković, član reprezentacije u trail trčanju i Zoran Žilić, višestruki prvak Hrvatske u krosu i polumaratonu, samo su neka od imena ponajboljih trkača koji su sudjelovali na prvom Kostrena Mountain Trailu.

Na stazi dugoj 15 kilometara s vremenom 1:03:18 ukupno najbrži bio je Miran Cvet, drugo mjesto zauzeo je Matija Razum dok je treći bio Simon Strnad. Od trkačica je najbrža je bila Nola Jandrečić, druga je ciljem prošla Suzana Alebrini, a treća Marija Kurta. Na stazi od 10 kilometara ukupno najbrži bio je Dino Vidmar s vremenom 0:49, drugi je Vladimir Slunjski, a treći Dubravko Malešić. Od trkačica na ovoj stazi prva je u cilj stigla Mirja Pavić, drugoplasirana je bila Iva Tomić Smojver, a treću poziciju zauzela je Sara Velčić.
Rezultati utrke mogu se preuzeti na stranici https://www.utrka.com/utrke/kostrenatrail/2020/rezultati/
Prvim izdanjem utrke zadovoljni su i u Općini Kostrena: Drago mi je što je Kostrena trail već u svojem prvom izdanju okupio respektabilan broj sudionika koji pokazuje da su osim nas, potencijal ove utrke prepoznali i trkači. Kostrena trail je nastavak našeg usmjerenja i nastojanja da Kostrenu snažnije afirmiramo kao outdoor destinaciju i predstavimo njezin zeleni dio. Prošle godine smo pokrenuli i biciklističku turu Kostrena bike kako bismo promovirali naše novouređene biciklističke i treking staze. Priključili smo se i organizaciji najmasovnije ulične utrke Homo si teć kao domaćin „desetke“ i polumaratona koji će se i ove godine trčati u Kostreni. Vjerujemo da će slijedeća godina donijeti još atraktivnije događanje kojem ćemo pridružiti i neke druge sadržaje kako bismo zaokružili atraktivan outdoor vikend. Unatoč prisutnoj industriji, želimo pokazati da Kostrena ima što za ponuditi i u turističkom smislu. Našli smo način za suživot, a to pokazuju i sve bolji turistički rezultati čemu doprinose i ovakve manifestacije, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić.
Uz Općinu Kostrena kao glavnog pokrovitelja, vrijednost utrke prepoznala je i Stomatološka ordinacija Dental Olujić iz Rijeke u svojstvu glavnog sponzora utrke.


Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače
Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače
Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače
Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače
Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače
Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila  ugostilo vrhunske trkače