PRVI NA KVARNERU – OPATIJA UVODI MODERAN SUSTAV NAPLATE PARKINGA

28. travnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

parkingOPATIJA – Naplata parkinga s kovanicama polako odlazi u povijest, a jedan od prvih gradova na Kvarneru koji uvodi kartičnu i beskontaktnu naplatu je Opatija.

Podsjetimo, upravljanje većim dijelom parkirnih površina na području Opatije pod ingerencijom je gradske firme “Opatija 21” koja je najprije uvela novost sata besplatnog parkinga za sve građane Opatije. Ostvarenjem ovog predizbornog obećanja gradonačelnika Ive Dujmića Opatija je postala posebnost u Hrvatskoj, jer nitko drugi nema sličnu pogodnost, a sada se čini novi korak: uvodi se moderan sustav naplate koji ne robuje kovanicama!

Dosad se često dešavalo da turisti – ne naučeni na aparate koji primaju samo kovanice – po trgovinama satima tražili od prodavača usitnjavanje papirnatih novčanica te u međuvremenu zaradili kaznu tadašnjeg koncesionara “Liburnija Parkinga”. “Liburniji parkingu” (koja je koncesiju dobila u vrijeme gradonačelnika Amira Muzura), tek je nedavno istekla koncesija i odlazak ove firme u Opatiji je popraćen gotovo općim narodnim veseljem.

Naime, “Opatija 21” postavila je aparate koji imaju mogućnost kartične i beskontaktne naplate u Voloskom, te duž glavne opatijske prometnice od centra grada do Slatine. Dio ostalih aparata je moderniziran pa osim kovanica primaju i papirate novčanice. (kv)