PROTEKLOG VIKENDA OZLIJEĐEN 82-godišnji PJEŠAK

15. listopada 2018. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 29 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Rijeke, Crikvenica i Ičića, a ozlijeđeni su 82-godišnji pješak te dva vozača motocikla u dobi od 56 i 35 godina. Vozač motocikla, starosti 35 godina spomenutim vozilom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,88 g/kg te izgubivši nadzor nad motociklom popeo se na nogostup gdje je udario u betonski stup i pao na kolnik.

U prometnoj nesreći bez ozlijeđenih osoba, 13. listopada oko 16.30 sati na području Kastva sudjelovao je 28-godišnjak koji je osobnim vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,66 g/kg te udario u teretno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg, u prometu u Rijeci na Titovom trgu 12. listopada ujutro policija je zatekla i 42-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je vozilom upravljao iako je prethodno isključen iz prometa. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa zadržan je u službenim prostorijama policije.

Vozač osobnog vozila, slovenski državljanin u dobi od 71 godine zaustavljen je navečer 12. listopada u Krku, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,62 g/kg, dok je u Cresu iza ponoći 14. listopada zaustavljen 40-godišnji vozač teretnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,03 g/kg.

U ovom razdoblju policija je na području Rijeke i Lovrana zatekla i dvojicu vozača osobnih vozila, starosti 64 i 26 godina koji su iako vidno pod utjecajem alkohola odbili provjeru alkoholiziranosti.

Odgovarajuću provjeru odbio je i 18-godišnji vozač osobnog vozila, zatečen 14. listopada oko 20.30 sati na području Malinske s nekoliko grama marihuane.

I ovog vikenda u prometu su zatečeni vozači koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava, pa tako i 35-godišnjak, koji je na području Lovrana 14. listopada bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim vozilom kojem je isteklo važenje registracije.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.