PROŠLA GODINA DANA OD POČETKA RADOVA, UVJERAVAJU DA ĆE SVE BITI GOTOVO NA VRIJEME

20. studenoga 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

CrikvenicaCRIKVENICA – Prije godinu dana započeo projekt dogradnje luke Crikvenica: Radovi će se realizirati u ugovorenom roku

Poboljšana usluga prijevoza putnika tijekom cijele godine osigurat će preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi stanovnicima otoka Krka

Prije godinu dana započeli su radovi na dogradnji luke Crikvenica, čijom će se realizacijom postići bolja integriranost hrvatskih otoka u kvalitetniju pomorsku mrežu te unaprijediti cjelogodišnja usluga prijevoza putnika. S obzirom na trenutni napredak radova, završetak dogradnje očekuje se unutar ugovorenih rokova.

„Ponosan sam što se radovi na dogradnji luke Crikvenica odvijaju po planu. Cilj nam je nastaviti istim intenzitetom upravo kako bismo stvorili mogućnost da se projekt finalizira prije ugovorenih rokova te vjerujem kako će njegova realizacija doprinijeti stvaranju čvrstih temelja za nadogradnju turističke i nautičke ponude u našem gradu. Dosad su izvršeni svi podmorski iskopi i zamjena materijala na lokaciji novog sekundarnog lukobrana i na Maloj paladi, izrađeno je ukupno sedam utvrdica, postavljena je i geomreža na iskopu u moru na obje lokacije te je završena proizvodnja 60 komada blokova koji čine lukobran“, istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić te dodao kako će radovi na polaganju hidrantskog i opskrbnog voda, kao i struje krenuti početkom nove godine.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“najznačajniji je projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te dosad najveće ulaganje u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije. Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. 

Projekt će gotovo u cijelosti biti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice. 

(kv)