PROMETNE NESREĆE U MATULJIMA, CRESU i BAKARCU

30. travnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a osam je osoba lakše ozlijeđeno.

Teške tjelesne ozljede u prometnim nesrećama na području Matulja, Cresa i Bakarca zadobili su vozači motocikla u dobi od 39, 32 i 18 godina, dok je u prometnoj nesreći na području Viškova teško ozlijeđena 28-godišnja putnica u osobnom vozilu.

U prometnim nesrećama sudjelovala su i trojica vozača koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola, ali su srećom lakše ozlijeđeni.

Riječ je o 41-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, koji je sinoć, 29. travnja u Istarskoj ulici u Rijeci vozilom udario u stablo uz rub kolnika, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,44 g/kg. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i putnik u vozilu. Preostale dvije nesreće dogodine su se u noći 29. travnja na području Malog Lošinja i Rijeke. Tako je u prometnoj nesreći na predjelu Čikat u Malom Lošinju lakše ozlijeđen 31-godišnji vozač, koji je motociklom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka upravljao pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg, dok je iste noći u Ulici Brdina u Rijeci 19-godišnjak upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg. Spomenuti je ozlijeđen prilikom pada s bicikla, a utvrđeno je kako u vožnji nije koristio zaštitnu kacigu.

Zbog alkoholiziranosti i opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati sigurnost prometa na cestama u službenim prostorijama policije je zadržan 22-godišnji vozač osobnog vozila marke VW Polo, riječkih registracijskih oznaka. Zaustavljen je u noći 29. travnja u Opatiji, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,92 g/kg.

S koncentracijom alkohola od 1,15 g/kg te u vožnji osobnog vozila marke Ford, stranih registracijskih oznaka policija je 27. travnja na području Malinske zaustavila 30-godišnjeg državljanina Mađarske. U prometu na cestama prije stjecanja prava na upravljanje vozilom 27. travnja na području Dramlja je zatečen mladić, koji je upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka.

Od događaja zabilježenih tijekom vikenda izdvajamo zatjecanje u prometu 51-godišnjaka koji je upravljao vozilom s nepripadajućim registracijskim pločicama. Naime, ovaj vozač je 29. travnja zaustavljen u Lovranu dok je upravljao osobnim vozilom marke Hyundai, za koje je utvrđeno da mu je registracija istekla još u lipnju 2017. godine. Uz to, na spomenuto vozilo je postavio različite registracijske pločice s drugih vozila riječkih i zadarskih registracijskih oznaka te se s takvim vozilom koristio u prometu.

Zbog prometnih prekršaja svi počinitelji su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 51-godišnjak zatečen u Lovranu kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava. (kv)