PROMENADNI KONCERT GRADSKE GLAZBE TRSAT

30. svibnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U subotu, 1. lipnja u 12 sati održat će se drugi po redu promenadni koncert u izvedbi Gradske glazbe Trsat.

Koncert se zbiva u sklopu projekta Kluba Sušačana „Promenadni koncert na Titovom mostu“ koji je uz pomoć TD-a Rijeke 2020 i natječaja „Civilnih inicijativa“ pripremnog programa projekta Europske prijestolnice kulture već započeo s realizacijom. Prvi ovogodišnji Promenadni koncert održan je 4. svibnja, a prema riječima organizatora okupio je oko stotinjak gledatelja svih generacija koji su se družili u ugodnoj atmosferi.

„Ljudi znaju i vole Gradsku glazbu Trsat, a oni će nam pripremiti pjesme iz svog bogatog repertoara evergreena, čakavskih skladbi, klasične i filmske glazbe“, rekla je predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić koja je uz dirigenta Gradske glazbe Trsat Stjepana Vadlju najavila koncert te pozvala sve građane da uživaju u jednosatnoj svirci.

Želja Kluba Sušačana je da se koncerti nastave s održavanjem jedne subote svakog mjeseca te prerastu u urbanu tradiciju kakvu imaju brojni gradovi u Europi koja će prelijepi, ali nedovoljno iskorišteni prostor trga ispuniti veselim sadržajem.

Najavljena su i još četiri koncerta u ovom ciklusu, koji će se održavati subotama i to 6. srpnja, 14. rujna, 12. listopada i 9. studenog, svaki puta od 12 sati.