PROČELNICA GRADA RIJEKE POD UTJECAJEM ALKOHOLA SKRIVILA NESREĆU S POGINULIMA

16. kolovoza 2018. | Kategorija: Hrvatska

sudar krv cestaRIJEKA – Horor na cesti! Kako se doznaje tešku prometnu nesreću tijekom noći s 15. na 16. kolovoza nedaleko Višnjana u Istri, pod utjecajem alkohola, skrivila je pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić.

U prometnoj nesreći koja se desila oko 24 sata na Istarskom ipsilonu smrtno je stradala jedna osoba dok ih je tri ozlijeđeno.

Nesreća se desila kada je dotični automobil riječkih registarskih oznaka najprije udario automobila Škoda slovenskih registarskih oznaka i zatim udario u zaštitnu ogradu. U tom trenutku se automobil odbio i svom silinom udario u Peugeotea pulskih registarskih oznaka čiji su putnici najgore prošli. Udarac je bio strašan te je vozač (41) tog automobila smrtno stradao, a ozlijeđena je njegova obitelj –  žena (38) i maleno dijete koji su se nalazili s njim u automobilu.

Dolaskom policije na mjesto utvrđeno je da je vozačica automobila koji je skrivio ove nesreće vozila pod utjecajem alkohola s 1,81 promila alkohola u krvi.

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz istarske policije.

Vera Begić Blečić već je bila u fokusu javnosti radi lakše prometne nesreće koju je skrivila u Rijeci u lipnju prošle godine nakon čega je napustila mjesto nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon te je provedeno alkotestiranje koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

(kv)