PRIZORI KAO IZ PAKLA – NEVIĐEN POŽAR PROGUTAO ELGRAD

17. veljače 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

elgrad požar vatraRIJEKA – Noćas su oko 21:20 Javna vatrogasna postaja Rijeka i Policijska uprava primorsko-goranska zaprimili dojavu o požaru na adresi Škurinjska cesta 1., a na toj adresu nazale se skladišta Elgrada d.o.o. Kada su stigli na mjesto događaja nisu mogli vjerovati svojim očima – dočekali su ih prizori kao iz pakla, jer je vatrena stihija, koja se uzdizala više metara u zrak već gutala više stotina metara kvadratnih prostora. Isti čas nazvana su pojačanja i unutar desetak minuta plamen su gasile postrojbe iz Rijeke i Opatije.

Požar su gasile Javna vatrogasna postaja iz Rijeke i Javna vatrogasna postaja iz Opatije

Kako se doznaje sve do kasno u noć borili su se kako bi požar stavili pod kontrolu koji je prijetio okolnim zgradama te su se na udaru našli i Konzum “Fiume”. Građani su panično micali svoje automobile od obližnjih ulica, a po riječima jednog od stanara toplina požara osjetila se sve do glavne škurinjske prometnice.

Čule su se i detonacije, nakon što je plamen zahvatio skladište s plinom

Nakon višesatne borbe s plamenom požara kakav se u Rijeci ne pamti vatrogasci su ga uspjeli staviti pod kontrolu, ali je cijeli prodajno-skladišni prostor Elgrada u potpunosti izgorio te je čak 7 skladišnih prostora nestalo u plamenu, a još ih je nekoliko oštećeno. Šteta je ogromna. Veliki broj vatrogasaca i policije još je na terenu, a po sadašnjim informacijama nema ozlijeđenih. Također se još ne zna uzrok požara. (kv)

vatrogasci