Pripreme za davanje koncesija unutar Palače Šećerane i broda Galeb u zakup

18. prosinca 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Brod GalebRIJEKA – Na dnevnom redu sjednice našao se i prijedlog odluke o odobravanju nacrta ugovora za tri koncesije na kulturnom dobru za gospodarsko korištenje dijela Palače Šećerane. Radi se o koncesijama za obavljanje usluga u turizmu (turistička agencija/info centar/marketinška agencija), za obavljanje djelatnosti prodaje knjiga i suvenira te ugostiteljske djelatnosti.

Ove su koncesije postale sastavni dio prijedloga izmjena Srednjoročnog (trogodišnjeg) plana davanja koncesija na području grada Rijeke za razdoblje od 2020. do 2022. godine te prijedloga izmjena Plana davanja koncesija na području grada Rijeke za 2020. godinu.

Palača Šećerane, koja je nedavno otvorena za javnost, kroz EU projekt „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ vezana je uz brod Galeb, čije bi uređenje trebalo završiti u travnju 2021. godine. Na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća našao se prijedlog uvjeta za davanje u zakup dijelova broda Galeb za pružanje usluga smještaja te ugostiteljsku djelatnost.