PRIJEM SPORTAŠA I EKIPE CRVENOG KRIŽA KOD GRADONAČELNIKA

2. lipnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenicaCRIKVENICA – Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, srijedu je proveo u društvu uspješnih sportaša i ekipe Crvenog križa koja je isto tako svojim uspjehom došla do Državnog natjecanja u Vinkovcima.
Svi su oni svjesni svog uspjeha, no kako kažu nisu mu se nadali, ali su ga svakako priželjkivali.

Tri su velika uspjeha povod prijemima koji su održani, uspjesi JD Val-a i ŽRK Murvice te uspjeh ekipe Crvenog križa. Prijem je započeo sa primanjem Jedriličarskog društva Val, zatim su na red došle rukometašice Ženskog rukometnog kluba Murvica te naposljetku i ekipa Gradskog društva Crvenog križa.

Ekipa JD Val-a na prijem je došla u sastavu predsjednika kluba Marina Ferečića, trenera kluba, ujedno i trenera reprezentacije, Roberta Jurinčića te dvije jedriličarke Ursule Balas i Nike Manestar koje postižu zavidne rezultate, dok su Leona Kljuša ispričali zbog školskih obveza. Ursula Balas osim što je proglašena Sportašicom godine 2017. godine, nedavno je postigla veliki uspjeh, na Europskom prvenstvu u Grčkoj u kategoriji Laser 4.7 osvojila visoko 3. mjesto. Nika i Ursula uskoro odlaze i na Svjetsko prvenstveno u Poljsku gdje ih očekuju novi izazovi u klasama Laser i Optimist. Trener Robert Jurinčić zahvalio se Gradu koji prati klub u djelovanju, no istaknuo je i da je jako teško ovako velike uspjehe financijski pratiti te da iz godine u godinu klubu sve više treba kako bi mogao funkcionirati i zadovoljiti sve zainteresirane kojih je sve više. Gradonačelnik je također kazao kako će grad učinit koliko god može da i dalje prati klub, ali da uspjesi definitivno stoje i za njih i da i to treba nagraditi. Važno je reći da su Nika i Ursula uz sve to još i odlične učenice te da uspješno manevriraju između školskih obveza i treninga.

Na drugom prijemu prezentiran je još jedan veliki uspjeh, ovog puta to su bile prvoligašice Ženskog rukometnog kluba Murvica. Na prijemu su osim igračica sudjelovali i treneri te članovi uprave, a Gradska vijećnica koja je bila domaćin prijema bila je puna pozitivne energije i lijepih komentara. U ovom sastavu igračica su i tri djevojke dobitnice stipendije po kriteriju izvrsnosti te je jedna i učenica generacije što dokazuje da vrhunski sport i škola stvarno mogu ići zajedno uz dobru volju i puno truda. Gradonačelnik Grada Crikvenice istaknuo je kako je to veliki rezultat za klub, ali jednako tako i za grad, koji se može ponositi prvoligašicama. Također je najavio da će grad i dalje biti vjetar u leđa rukometašicama i da će gradsko vodstvo ozbiljno pristupiti rješavanju logistike vezane za ulazak u prvu ligu i svega što ista za sobom nosi.

Nakon dva sportska prijema inspirirana vrhunskim rezultatima, na red je došla i ekipa mladih Gradskog društva Crvenog križa i to srednjoškolaca iz Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici. Oni su pobjednici Međužupanijskog natjecanja u pružanju prve pomoći te su se zbog svog uspjeha plasirali i na Državno natjecanje u Vinkovcima. Na prijemu su bili su veoma raspoloženi i uzbuđeni te su gradonačelniku u detalje opisali svoj put do Državnog natjecanja i pokazali neke od svojih vještina prve pomoći. S ekipom u pratnji došle su i njihova mentorica i ravnateljica Crvenog Križa.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Crikvenica grad sporta i zdravlja te kako se to iz godine u godinu dokazuje vrhunskim rezultatima i da se nada će tako i ostati te da želi puno sreće i uspjeha svim sportašima u daljnjim natjecanjima, a grad Crikvenica će ih i dalje bodriti i poticati na velike uspjehe. Gradi se i nova sportska infrastruktura – školska sportska dvorana OŠ Zvonka Cara kojom će se rasteretiti i Gradska sportska dvorana te stvoriti novi termini za treninge klubovima, a očekuje se gradnja i sportskog centra u Jadranovu. Može se zaključiti da sport svakako zaslužuje i ima svoje mjesto u gradu! (kv)