PRIJATELJSKI SUSRET HRVATSKIH I SLOVENSKIH POLICAJACA NA GRANICI

30. prosinca 2017. | Kategorija: Hrvatska

policijaRUPA / BROD NA KUPI – Jučer su na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi održani tradicionalni prednovogodišnji susreti predstavnika hrvatske i slovenske granične policije te predstavnika lokalne uprave i samouprave s obje strane granice.

U organizaciji Općine Klana, na graničnom prijelazu Rupa susreli su se predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Policijske uprave Kopar, Postaje granične policije Rupa, Postaja granične policije Jelšane i Meja, kao i Općine Klana, Matulji i Ilirska Bistrica. U Brodu na Kupi susreli su se predstavnici hrvatske i slovenske granične policije, predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Udruge “Kupa” iz Broda na Kupi i Turistično-športnog društva „Kostel“ i Općine Kostel.

Na ovim već tradicionalnim susretima Policijsku upravu primorsko-goransku na Rupi su predstavljali Tomislav Horvat, voditelj Službe za nezakonite migracije i Neven Abramović, načelnik Postaje granične policije Rupa te ostali policijski službenici, dok je u Brodu na Kupi bio predstavnik Damir Štimac, načelnik Sektora za granicu, Branko Glad, načelnik Policijske postaje Delnice s pomoćnikom za temeljnu policiju, načelnik Policijske postaje Vrbovsko Danko Tomić i drugi policijski službenici.

Od predstavnika lokalne samouprave na Rupi su sudjelovali Željka Šarćević Grgić, načelnica općine Klana,Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji, te predstavnici Općine Ilirska Bistrica. U Brodu na Kupi policijskim službenicima su se pridružili i Ivica Knežević, gradonačelnik Grada Delnice, zatim Davorin Klobučar, predsjednik MO Brod na Kupi, kao i predstavnici Općine Kostel iz Republike Slovenije te drugi predstavnici lokalne uprave i samouprave i brojni građani.

Uz srdačne čestitke i razmjenu prigodnih poklona svi sudionici susreta i istaknuli su uspješnu dugogodišnju suradnju te uvjerenje u nastavak kvalitetne suradnje. Tradicionalni susret graničnih službi, predstavnika lokalnih jedinica i stanovništva još jednom je pokazao i potvrdio obostrano kvalitetnu suradnju te siguran nastavak buduće suradnje radi daljnjeg unapređenja dobrosusjedskih odnosa i povezivanja stručnih djelatnika i stanovništva s obje strane granice. (kv)