PREZENTACIJA PROJEKTA „OBILAZNICA NOVOG VINODOLSKOG

29. studenoga 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

NOVI VINODOSLKI – Predstavljen je projekt obilaznice Novog Vinodolskog; dionica Selce – Novi Vinodolski , 1. faza. Svečanom izlaganju prisustvovali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik uprave hrvatskih autocesta Boris Huzjan, Miodrag Furdin, direktor sektora za investicije i EU fondove, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić  i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković.

Svi su suglasni da je ovaj projekt neminovan za Novi Vinodolski i cijelu Primorsko – goransku županiju, čijom će se realizacijom izdvojiti tranzitni promet iz grada i smanjiti gužve tijekom turističke sezone.

Prva faza izgradnje obilaznice grada Novog Vinodolskog u profilu državne ceste, pozicionirano se poklapa s lijevim kolnikom buduće autoceste A7.

Duljina dionice je 9,8 km, a od toga 6,5 km prolazi trasom buduće autoceste A7 Križišće – Žuta Lokva i 3,3 km spojne ceste na državnu cestu D8.

Dionica se odvaja od državne ceste D8 na mjestu budućeg čvorišta Selce i povezuje na obilaznicu, te se nakon Novog Vinodolskog ponovno spaja na državnu cestu D8 na mjestu budućeg čvorišta Novi Vinodolski.

Planirani rok raspisivanja tendera za radove je veljače 2020. dok se početak izgradnje planira krajem iste godine. (kv)