POZIV SVIMA NA UREĐENJE BORA BAZENA KANTRIDA

9. prosinca 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Bazeni Kantrida bazen za skokoveRIJEKA – Blagdansko uređivanje bora na Bazenima Kantrida započelo je 11. prosinca 2008. godine točno za vrijeme Europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima kada je Rijeka bila domaćin više od 500 natjecatelja iz 40-ak europskih zemalja. I tada su bor ukrasima uređivala djeca s autoricom i voditeljicom projekta Rijeka pliva, Katarinom Jusup Dodig, te plivačima/učiteljima PK Primorje CO, Ivom Grivičić i Krešimirom Čačom. Tako će u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 10.30 sati. bor uređivati učenici koji sudjeluju u projektu Rijeka pliva, a upravo u ponedjeljak edukaciju plivanja imaju učenici OŠ Fran Franković. Bor će biti prigodno okićen ukrasima koje su samostalno izradili sudionici projekta.

“Grad Rijeka kontinuirano organizira obuku plivanja kroz projekt Rijeka pliva od školske 2008./2009. godine do danas. U Projektu je sudjelovalo ukupno 9.414 učenika drugih razreda iz 24 osnovne škole grada Rijeke. Središnji državni ured za šport sudjeluje u financiranju projekta u 2017. godini”, navode iz Rijeka Sporta.

Blagdansko uređivanje bora rezime je druženja tijekom ove godine svih sportskih klubova koji treniraju na Bazenima Kantrida (16), udruga (24) kao i ostalih korisnika (104) te građana koji do kraja studenog broje 30.824 ulaza na plivališta. Ukupan broj ulaza na plivališta od početka siječnja do kraja studenog iznosi više od 281.000. Na Bazenima Kantrida, u ovoj godini, održala su se mnogobrojna nacionalna i međunarodna natjecanja od kojih izdvajamo Međunarodni plivački miting Victoria, Primorje sinkro kup, Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u plivanju i Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu.
Također su pozvani svi neka donesu kuglicu i sudjeluju u uređenju bora.
(kv)