POVJERENSTVO: DUJMIĆ NIJE BIO U SUKOBU INTERESA U SLUČAJU ‘MAREA’

20. ožujka 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Ivo Dujmić

Ivo Dujmić

OPATIJA – Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić primio je Obavijest o odlukama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje su mjerodavne za donošenje odluke o dodjeli koncesijskog odobrenja trgovačkom društvu Marea d.o.o., navodi se na službenim stranicama Grada. Kako se dalje navodi Povjerenstvo je utvrdilo da gradonačelnik nije bio, niti je, u sukobu interesa, a vezano oko odobrenja firmi Marea.

Podsjetimo, gradonačelnik Dujmić je proteklih dana bio na udaru dijela oporbenih vijećnika, ponajviše iz redova AM-a, zbog toga što je firma njegove supruge Marea aplicirala na natječaj za dodjelu koncesije na dijelu plaže Ičići, a koja taj posao radi više godina i prije nego je Dujmić uopće postao gradonačelnikom.

Povjerenstvo za sukob interesa: Dujmić nije bio u sukobu interesa

“Iz očitovanja i dokumentacije ne proizlazi da bi dužnosnik Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije odlučivao o nastanku navedenog poslovnog odnosa pa slijedom toga nisu utvrđene činjenice i okolnosti na strani dužnosnika koje bi upućivale da je počinio koje od zabranjenih djelovanja dužnosnika propisanih člankom 7.ZSSI-a”, navodi se.

Također je Povjerenstvo navelo je da je gradonačelnik učinio propust obavještavanja javnosti da tvrtka u vlasništvu njegove supruge ima poslovni odnos s Gradom, ali da Grad Opatija može stupiti u poslovni odnos s trgovačkim društvom Marea d.o.o, u kojem je jedini vlasnik poslovnih udjela dužnosnikova supruga, ukoliko dužnosnik postupi u skladu s uputama Povjerenstva.

O Odlukama Povjerenstva gradonačelnik je izvijestio i Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja, stoji u obavijesti Grada. (kv)