POTPISIVANJE UGOVORA O SUFINANCIRANJU IZGRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE

3. studenoga 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

sportCRIKVENICA – Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje školske sportske dvorane u sklopu OŠ Zvonka Cara u Crikvenici
U utorak, 31. listopada 2017. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisani su ugovori o sufinanciranju po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama kojima je dodijeljeno ukupno 42 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u 47 objekata osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić u ime Grada Crikvenice je potpisala ugovor o sufinanciranju izgradnje školske sportske dvorane u sklopu OŠ Zvonka Cara u Crikvenici. Ministarstvo se obvezalo sufinancirati taj projekt do 2.000.000,00 kuna, a ostatak će financirati Grad Crikvenica iz proračunskih sredstava namijenjenih održavanju odgojno obrazovnih ustanova.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz potporu projektima koji se odnose na ulaganje u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje školskih objekata, a koji se u ovom programskom razdoblju ne mogu financirati iz Europskih fondova.

U ime potpisnika ugovora, prisutnima se obratio župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, koji je zahvalio ministrici Žalac na uloženom trudu i istaknuo potpisivanje navedenih ugovora kao primjer izvrsne suradnje lokalne i nacionalne razine na dobrobit društva u cjelini.