POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA DOGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA FIJOLICA U NOVOM VINODOLSKOM

4. prosinca 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

NOVI VINODOLSKI – potpisan je Ugovor o izvođenju radova na dogradnji Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Novom Vinodolskom. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i direktor Izgradnje d.o.o. Crikvenica Arsen Bistričić.  Svečanom potpisivanju nazočio je i Goran Rubčić, član uprave Izgradnja d.o.o. Crikvenica.

Ukupna vrijednost radova obuhvaćenih ovim Ugovorom iznosi 5.426 637,50 kuna s PDV-om. Početak radova najavljen je za 16. prosinca 2019. godine, a rok izvršenja je 9 mjeseci (16. rujna 2020. godine).

Podsjetimo,  Grad Novi Vinodolski je za projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade predškolske namjene: Dječji vrtić „Fijolica“ u Novom Vinodolskom, u rujnu 2018. godine podnio projektnu prijavu na Natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Projekt je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), a odobreni iznos potpore iznosi 3.437.877 kuna. Cilj projekta je osigurati dostupnost usluge odgoja i predškolskog obrazovanja rekonstrukcijom i dogradnjom Dječjeg vrtića „Fijolica“; osigurati kvalitetniju uslugu odgoja i predškolskog obrazovanja stjecanjem adekvatnih uvjeta za rad kroz opremanje i usklađenje površina prostorija s Državnim pedagoškim standardima predškolskog odgoja i obrazovanja.

Vrtić će dobiti dodatnih 400 kvadrata, a kapacitet za prihvat djece u vrtić će se povećati s dosadašnjih 92 na 126 djece.