POTPISAN UGOVOR O GRADNJI SPORTSKE DVORANE HRELJIN

25. siječnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

sportBAKAR – JPotpisan je ugovor između Grada Bakra i tvrtke G.P. KRK d.o.o. o izvođenju radova na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole „Hreljin“.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i direktor tvrtke G.P. KRK Josip Purić.
Projektom je predviđena izgradnja dvorane s pratećim prostorijama , tri nove učionice , vanjsko igralište s tribinama te uređenje okoliša škole. Vanjsko igralište s tribinama imat će površinu od 1007 m² .

Dvorana s učionicama izgradit će se na tri etaže, ukupne bruto površine od 1553 m², Površina budućih učionica biti će 58 m².

U prizemlju će se nalaziti mala dvorana, svlačionice s praonicama , galerija s pogledom na veliku dvoranu, a u podrumu će se nalaziti velika dvorana, spremište sprava, kabinet , sanitarije , wc za invalide, te prostorije za strojarsko-elektro i sprinkler instalacije. U dvorani se predviđa i smještaj sklopivih – ormar tribina.

Na prvom katu su tri učionice s vanjskim prostorom za nastavu na otvorenom i kabineti , dok prizemlje i prvi kat imaju direktni spoj s postojećom školom. Svi prostori imaju osiguran pristup osobama s invaliditetom.

U okolišu se uređuju kolno pješačke površine, školski trg, hortikultura , klupe koševi i dr. Specifičnost dvorane je da je čitavim jugozapadnim pročeljem okrenuta prema moru, te iz nje puca predivan pogled na Primorje.

Hreljin s pripadajućim naseljima Zlobin, Praputnjak , Plase i Melnice, čija djeca pohađaju osnovnu školu „Hreljin“ ima preko 3200 stanovnika.

Vrijednost investicije iznosi 18.200.000,00 kuna, sredstva koja je u cijelosti osigurao Grad Bakar. Investiciji bi se prema obećanjima trebala priključiti i Primorsko – goranska županija. (kv)