Posjetite „Maškare“ na crikveničkoj rivijeri

15. veljače 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

maškare crikvenicaCRIKVENICA – Maškarana događanja na crikveničkoj rivijeri približavaju se kraju, ali još uvijek stignete biti dio ove vesele tradicijske priče.

Nakon prošlotjednih maškaranih događanja – subotnje Maškarane šetnje po Ljubavnoj cestici, večernje zabave u šatoru i nedjeljne čajanke, tombole i animacije za djecu – slijedi nam posljednji vikend dobre zabave i šarenih, kreativnih kostima u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića.

Poseban događaj djecu očekuje u srijedu, 15. veljače, u OŠ Zvonka Cara – „Čakavsko maškarano zapolne“– zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija, koji počinje u 17:00 sati. Događaj je to koji je prava mala škrinja bogatstva u obliku tradicije.

Glazbenom sastavu „Insula“ pripast će čast da odsvira posljednje taktove ovogodišnjih subotnjih zabava u mašakaranom šatoru 18. veljače. Stoga ne dvojite, nego pripremite svoje kostime i pravac Trg Stjepana Radića od 21:00 sat nadalje.

Naši najmlađi će sa svojom pratnjom uživati u nedjeljnom popodnevu, 19. veljače, od 15:00 sati u čajanci, tomboli i animaciji namijenjenoj njima.

Događaj kojim završavaju „Maškare“ i kojim se priziva proljeće, a to je čitanje šentence i spaljivanje glavnoga krivca za sve loše u prošloj godini – mesopusta, održat će se na Čistu srijedu, 22. veljače, u 16:00 sati na Veloj paladi.

I Selce sprema finale „Maškara“ … Poberuhi, treći maškarani četvrtak po redu u Selcu, donosi nam od 16:00 sati mantinjadu po mjestu, a od 20:00 sati će nas rasplesati DJ Steve u šatoru na Harmici, baš kao i u subotu – na istome mjestu, u isto vrijeme.

Mesopusni ponediljak, 20. veljače, je rezerviran za tradicionalni posjet mladića neudanim djevojkama od 13:00 sati, a na mesopusni utorak, 21. veljače, održava se dobro poznati običaj – Mlaća prazne slame te Selačko kolo od 15:00 sati. Selčani vole reći da, za razliku od cijeloga svijeta koji praznu slamu mlati cijele godine, oni praznu slamu mlate samo jedan dan u godini. U večernjim satima će sve prisutne zabavljati DJ Steve uz goste iznenađenja u šatoru, a moći ćete uživati i u tomboli. Po običaju i navadi staroj, na Čistu srijedu Selčani će pročitati šentencu i spaliti mesopusta u 16:00 sati…

U Jadranovu se možete zabaviti na Jakovarskom maškaranom petku u Domu kulture 17. veljače uz Glazbeni sastav „Aurora“ od 21:00 sat. Spaljivanje mesopusta održat će se na Pepelnicu u 17:30 sati na placi.

Uživajte s nama na maškaranim događanjima! Vidimo se!, navode organizatori.