PORAŽAVAJUĆE – 3 MAJ NIKOGA NE ZANIMA

31. kolovoza 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

3. maj brodogradilišteRIJEKA – Nekada div, danas bolesnik za čiju bolest očito pravog lijeka još nema – najpošteniji je opis 3 maja, bez suviše emocija i filozofiranja.

Nakon što se istaknula namjera prodaje većinskog paketa dionica 3 maja od čak 88,27%, načelni interes su izrazili investitori iz Njemačke i Bugarske.  Ali nakon što je raspisan Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju od nikoga ni traga ni glasa – sve je zaključeno bez službenih ponuda. Drugim riječima, 3 maj nikog ne zanima. Barem ne pod uvjetima koji su trenutno na snazi.

Točnije, niti jedna jedina pravna ili fizička osoba nije iskazala interes niti da stekne pravo uvida u poslovne knjige, što se plaća 20.000 kuna, i što je prvi korak za kupnju. Znači nije se desilo da postoji interes, pa netko uvidom u knjige se predomislio, nego ne postoji ni početni načelni interes, čak ni radoznalost je li isplativa kupnja.

Ono što je najbizarnije je što se sada ovakav rasplet događanja objašnjava s “očekivanim”, jer 3. maj posluje prema posebnom programu Vlade RH i procesa restrukturiranja. Bilo kako bilo, činjenica je da 3 maj nažalost nikog ne zanima, što je više nego jasan signal štogod “stručnjaci” u Hrvatskoj tvrdili.

(kv)