PONOVNO SE OTVARA MUZEJ U CRIKVENICI, ALI DALEKO JE TO JOŠ OD NORMALE

27. travnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Ponovno otvaranje muzeja Grada Crikvenice

Odlukom Stožera civilne zaštite RH muzeji i galerije ponovno se, od ponedjeljka 27. travnja 2020. godine, otvaraju za posjetitelje.

Nastavno na tu Odluku Stožera civilne zaštite ponovno je za posjetitelje otvoren i Muzej Grada Crikvenice. Posjet Muzeju biti će moguć uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka kako za posjetitelje tako i za osoblje.

Prema važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje infekcija u muzejima, galerijama i drugim izložbenim prostorima ograničava se broj posjetitelja koji istovremeno borave u prostoru na 3 osobe.

Ograničenje broja osoba izračunato je prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odnosu na površinu prostora u kojem se zadržavaju posjetitelji. Tijekom boravka u izložbenom prostoru muzeja razgledavati se može uz održavanje preporučenog razmaka od 2 metra. Maksimalna zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika osigurat će se korištenjem zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, te pojačanim prozračivanjem prostora. Na ulazu u muzejski izložbeni prostor obavezno je dezinficirati ruke sredstvima za suho pranje ruku, a tijekom razgleda strogo je zabranjeno dodirivati površine. Kvake i rukohvati te ostale površine koje se često dodiruju redovito će se čistiti dezinfekcijskim sredstvima.

Radno vrijeme Muzeja, tijekom trajanja ovih mjera, biti će od ponedjeljka do petka od 10:00 do 14:00 sati kada posjetitelji besplatno mogu razgledati izložbu Prva na Jadranu. Privremeno će Muzej biti zatvoren za posjetitelje tijekom vikenda i praznika.
Veselimo se Vašem ponovnom dolasku!