Položen kamen temeljac – započela gradnja nove bolničkog objekta na Sušaku

19. rujna 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Iznad mjesta gdje će se izgraditi novi bolnički objekt na Sušaku, održana je svečanost otvaranja druge faze izgradnje.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz ministre Milana Kujundžića, Olega Butkovića i Garija Cappellija i ravnatelja riječkog KBC-a Davora Štimca, a događaju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te brojni uzvanici.

Započinju radovi na izgradnji nove riječke bolnice na Sušaku

„Rijeka danas ima bolnicu koja se prostire na više od 60 zgrada, a želja nam je što više grana objediniti u jednoj zgradi na 44 tisuće kvadratnih metara“, rekao je ravnatelj riječkog KBC-a Štimac, zahvalivši se Vladi RH na angažmanu oko ponovnog pokretanja radova.

Okupljenima su se obratili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je kazao kako svjedočimo velikom događaju za riječku i hrvatsku medicinu, dok je premijer Plenković kazao kako se bolnica gradi na zadovoljstvo više od tristo tisuća ljudi koji gravitiraju ovoj bolnici te svih budućih generacija pacijenata. „Zdravstvena skrb jedan je od temeljnih društvenih aktivnosti prema kojoj se može mjeriti uspješnost jednog sustava, a izgradnja ove moderne bolnice predstavlja veliko ulaganje u hrvatsko zdravstvo koje će dignuti standard ovdašnjeg stanovništva“, istaknuo je Plenković te zajedno s ravnateljem KBC-a Rijeka Štimcem položio vremensku kapsulu u temelje bolnice.

Novi objekt na Sušaku imat će osam etaža, od toga dvije podzemne, a uključivat će prostor za klinike dječje bolničke zaštite, Kliniku za ginekologiju i porodništvo, tehnološko-gospodarski blok kao temelj za eventualne daljnje izgradnje na istoj lokaciji te višeetažno parkiralište. U nadzemnim etažama pored Klinike za pedijatriju i Klinike za ginekologiju i porodništvo bit će smješteni i svi bolnički laboratoriji objedinjeni za potrebe čitavog KBC-a. Izvođači radova Kamgrad i GP Krk objekt bi trebali dovršiti do ožujka 2022. godine, a projekt izgradnje ukupne vrijednosti 875 milijuna kuna financira se državnim kreditom.