POLITIČKI ODSTREL: VRANIĆ TRAŽI OSTAVKU MATIĆA JER GA NIJE POSLUŠAO OKO THOMPSONA

17. travnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kostrena thompsonKOSTRENA – Saga o Marku Perkoviću u Kostreni, čini se, ni približno nije okončana. Načelnik Vranić sada traži ostavku direktora Tomislava Matića, čelnog čovjeka Komunalnog društva koje upravlja dvoranom gdje će (po Matiću i menadžerima Thompsona), ili je trebao (po Vraniću), nastupati. Razlog traženja ostavke je finacijska šteta koja će zabranom koncerta pasti na “leđa” Komunalnog društva. Naime, troškovi vezani uz koncert – poput oglašavanja – već su izvršeni. Također treba navesti da dio prihoda koncerta treba ići (ili je trebao ići) u humanitarne svrhe.

Vranić stvorio problem i sada ga prebacuje na Matića?

Politička sapunica sve više poprima pravne konture, jer načelnik Vranić želi ostavku Matića zbog štete uzrokovane zabranom koncerta, a ustvari je sam Vranić razlog zabrane koncerta. Znači, Vranić je zabranio, stvorio razlog za štetu, a zatim traži ostavku Matića za štetu koju je sam uzrokovao. Igrokaz je veći jer Matić se ustvari zalaže za održavanje koncerta s čime štete ne bi bilo, a samo Komunalno društvo čak stvorilo profit od najma.

Koncert, koji do njegove zabrane nije nikoga uzrujavao, sve više opterećuje Kostrenu.  

Dodatan problem za Vranića je u tome što Komunalno društvo (po svojemu Statutu) ustvari može samostalno davati u najam prostore kojima raspolaže i načelnik nema ovlasti zabraniti koncert. Stoga se Vranić, sada, poziva na Skupštinu društva koju čini – on. Također, Vranić se po riječima menadžera Thompsona već uvukao u problem, jer možemo voljeti glazbu Marka Perkovića ili ne, ali pred zakonom Marko Perković je isti kao i svaki drugi izvođač. Naime, naprosto on nije zabranjen.

Dio novca trebao ići u humanitarne svrhe.

Zato, ukoliko se koncert Thompsona zabrani – kao što je Vranić učinio – potrebno je dati valjano opravdanje zašto jedna osoba ne može nastupati, no tog opravdanja nema. Vranić je samo naveo da Thompsona ne želi u Kostreni zbog političkih razloga, a to u očima zakona nije valjano opravdanje već time vrši diskriminaciju spram Thompsona, jer ga se – po zakonu – dovelo u neravnopravan položaj spram ostalih izvođača iz političklih razloga. Gotovo je nevjerojatno da se takvo što omaklo Vraniću i menadžeri Thompsona već su najavili prijavu za ovaj evidentan Vranićev propust. Tko će tada biti kriv? Iznova Matić ili netko treći, jer nameće se pitanje: koncert koji nikoga nije suviše uzrujavao do Vranićeve zabrane, zar nije bilo mudrije pustiti njegovo održavanje na koji je planirao ići tko želi, a oni koji ne žele nisu, i time poštedio Kostrenu svih problema u koje se svakim danom – čini se – sve više uvlači? (kv)