POLICIJA SELI IZ CENTRA OPATIJE – DUJMIĆ: IMAMO TRAJNO RJEŠENJE, ALI NEKI GA NE ŽELE

13. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

 

Ponuđeno trajno rješenje, koje neki ne žele.

Ponuđeno trajno rješenje, koje neki ne žele.

OPATIJA – Policijska postaja Opatija mora preseliti iz postojeće zgrade, jer je ona nakon povrata imovine došla u vlasništvo Grofa Draskovicha kojemu Ministarstvo unutarnjih poslova plaća oko milijun kuna godišnjeg najma.

“Policija se kroz dogledno vrijeme mora preseliti iz sadašnje zgrade na lokaciju koja bi im u potpunosti odgovarala”, navodi gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić putem svojeg Facebook profila. “Moja je želja, a vjerujem i svih građana, da Policija ostane u Opatiji. Lokacija koja bi im potpuno odgovarala je na Tošini, na zemljištu Grada Opatije, dok bi nam država zauzvrat dala neko drugo zemljište iste vrijednosti”, ističe.

Dujmić: Imamo rješenje, ali se s time ne slažu AM i SDP koji nude nude zgradu koja niti ne zadovoljava potrebe policije.

“Stanovnici naselja Tošina ovime bi dobili dodatna neophodna parkirna mjesta, ali i uređeno susjedstvo, a novu Policijsku postaju sa širim centrom spajao bi novi City Bus. Ali koalicija predvođena Akcijom Mladih i SDP-om se s time ne slaže i traže da Policija uredi privremenu postaju bez parkinga u uskoro bivšem vrtiću u samom centru. Ta zgrada niti ne zadovoljava potrebe policije, a niti bi policija u budućnosti trebala biti u centru Opatije. Kako se u sljedećih nekoliko godina Dom zdravlja, Hitna pomoć i Vatrogasci sele na Novu cestu, sasvim je prirodno da to učini i Policija. Želimo trajna, a ne privremena rješenja”, naveo je. (kv)