POLICIJA PUNI PRORAČUN NA RAČUN ONIH KOJI VOZE BEZ KORIŠTENJA POJASA

11. siječnja 2017. | Kategorija: Hrvatska

trafic auti gužva prometKVARNER – Policija sve više postaje punjač državnog proračuna na račun prmetnih prekršaja koji – realno – osim po slovu zakona ne znače nikome ništa i ne ugrožavaju sigurnost nikoga.

Tako je jučer na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno 149 prometnih prekršaja, od kojih je najviše prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa!

Samo su bila četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i to niži postotci (drugim riječima, aparat pokazuje prekoračenje, a osoba realno nije pijana).

Što se tiče prekoračenja brzine tu je bilo pravih prekršaja i treba izvojiti 56-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je jučer oko 17 sati zaustavljen na crikveničkom području dok je upravljao osobnim vozilom marke BMW, pulskih registracijskih oznaka. Kretao se u smjeru Rijeke brzinom od 137 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h, a prethodno je pretjecao dva vozila u oštrom nepreglednom zavoju te drugo vozilo preko pune središnje crte. Zbog počinjenih prekršaja izrečena mu je novčana kazna te zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i svim ostalim počiniteljima prekršaja u prometu.